Les Comes

Fantàstica Masia del segle XVII amb tots els serveis i equipaments per esdeveniments, convencions o reunions. Punt de trobada y de sortida y arribada dels recorreguts.

www.lescomes.com

Les Fontetes

Accés fàcil, realització difícil. Un clàssic de les Comes que no pots deixar perdre. És una zona amb profundes roderes i pas estret que pot complicar considerablement si hi ha fang. Recomanable mínim dos vehicles.

Puig de Sants

Accés difícil, realització difícil. El punt més alt de les Comes (614mts). S'accedeix per una costa amb molta pedra solta i es baixa per una no menys empinada baixada amb un esglaó de difícil franqueig.

Portell del Llop

Accés fàcil, realització fàcil. És un punt de referència amb unes boniques vistes dels Pirineus si el temps ho permet. Des d'aquest punt podem tornar a la finca o podem allargar el camí per altres recorreguts.

Puig Alter

Accés fàcil, realització regular. Un altre punt característic de les Comes (522mts) i especialment interessant per les espectaculars vistes de la comarca i de Montserrat d'una banda i de les Comes per un altre. Per tornar a la casa des d'aquest punt tenim dues opcions, o per una forta baixada que necessitarà reductores o ajudes electròniques de descens o per una pista més accessible i de menys dificultat.

Bassa del Molar

Accés fàcil, realització fàcil. Un altre punt de referència d'on surten diferents camins alguns d'ells directes a la casa.

Bassa de la Canal

Accés fàcil, realització fàcil. Des d'aquest punt tenim vistes a la part Nord de Les Comes. Des d'aquest punt surten diversos camins, alguns directes a la casa per una forta baixada i altres en direcció Nord cap a la part més allunyada de la finca.

Viladelleva

Accés fàcil, realització fàcil. Masia Catalana amb una ermita Pre-Romànica i una necròpolis de principis del segle XIII. Des d'allà ens podem dirigir a les zones més allunyades de la casa i a la zona Marró nº3.

Pont dels 3 Troncs 1

Accés regular, realització difícil. Pas per una zona amb diversos ponts de troncs que ens serviran per franquejar una riera . Recomanable copilot o ajuda externa.

Pont dels 3 Troncs 2

Accés regular, realització difícil. Pas per una zona amb diversos ponts de troncs que ens serviran per franquejar una riera . Recomanable copilot o ajuda externa.

Mina

Accés fàcil, realització fàcil. Punt més occidental de la finca. Des d'allà es poden veure vistes de les mines de sal de Súria.

Zona Paral·lels

Accés fàcil/regular, realització regular / difícil. Conjunt de camins que van paral.lels i que s'uneixen entre si en alguns punts per pistes de difícil realització.

La Creueta

Accés fàcil, realització fàcil. Punt de referència i d'encreuament de camins. Des d'aquest punt podem seguir per la zona Sud més propera a la finca o dirigir-nos direcció Viladelleva per realitzar un recorregut més llarg.

La Closa

Accés fàcil, realització difícil. Accedir a la casa de la Closa és fàcil, però des d'allà hi ha l'opció de prendre una pista estreta amb un pis de pedra ideal per realitzar en reductora a baixa velocitat.

La Llosa Vella

Accés regular, realització difícil. La Llosa Vella és una pista amb un pis de pedra inclinat que ens portarà fins a altres pistes de dificultat difícil. Si plou o està mullat és preferible NO afrontar aquesta zona o consultar a l'Organització.

La Llosa Nova

Accés difícil, realització difícil. La Llosa Nova és un dels punts més carismàtics de Les Comes. Un pas lateral sobre un pis de pedra natural que ens conduirà a un altre pas difícil com és un pas en "V" previ a la pujada a Puig de Sants. Sens dubte un recorregut només apte per a vehicles amb reductora i per a pilots amb experiència i tacte al volant.

Ermita de Lurdes

Accés regular, realització regular. Preciosa pista que va per dalt de la carena amb vistes espectaculars i una baixada tècnica amb graons i roderes de divertit franqueig.